Spletna mesta DOBER.SI uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, shranjenvanja osebnih izbir, obiskov in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>


Kako podpreti portal

Vodnik po piškotkih

Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi bila lažja za uporabo in da naše vsebine prikrojimo še bolj po vaši meri.
Namen tega vodnika je, da kar se da jasno razloži, kaj so piškotki, namen piškotkov, ki njihovo uporabo.

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna datoteka, ki shrani odločitve in ostale osebne nastavitve, ter druge podatke. Prenese se preko brskalnika med obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, brskalnik prevzame vrednost piĨkotka, če ta obstaja in je veljaven. S tem se uporabi vsebina, ki je bila vnesena v pičkotek pri prejšnjem obisku strani. To omogoča spletnim mestom , da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Prednosti piškotkov

Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, prijavne podatke na spletni strani, ki jih naslednjič ne potrebujete znova vnašati.

Upravljanje in brisanje piškotkov

če želite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke, vključno z blokiranjem ali izbrisom piškotkov, lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Vse o piškotkih lahko najdete na spletni strani: http://www.aboutcookies.org/ (v angleškem jeziku)

Piškotki, ki se uporabljajo na spletnih portalih WWW.DOBER.SI:
Vir piškotka Ime piškotka Opis piškotka
DOBER.SI portali potrjeni_piskotki Potrditev obvestila o piškotkih (shranjeno približno 1 leto)
DOBER.SI portali SID Enolični identifikator seje (shranjeno približno 1 leto)
DOBER.SI portali username Omogoča prijavo v spletno stran (shranjeno približno 1 teden). Piškotek se sam tudi odstrani, če se iz spletne strani odjavimo.
DOBER.SI portali logincheck Omogoča prijavo v spletno stran (shranjeno približno 1 teden). Piškotek se sam tudi odstrani, če se iz spletne strani odjavimo.
Google Analytics __utm?? (skupina piškotkov ki se začnejo z __utm) Uporabljajo se za statistiko obiska. Več o teh piškotkih lahko najdete na: google analytics spletni strani >> tukaj <<.